E-Ticaret Sitesi Açma

Artık bir çoğumuz dışarı çıkmadan bilgisayar başında gıda, giyim, elektronik gibi bir çok ihtiyaçlarımızı bir tıkla kapımıza kadar sipariş edebiliyoruz. Gelişen teknoloji sayesinde artık her evde bilgisayar ve internet bulunmakta, bu sayede evimizde yada iş yerimizde oturduğunuz yerden ihtiyacımız olan herşeyi internetten sipariş edebiliyoruz. Peki bu alışveriş siteleri nasıl kuruluyor, çalışıyor ve işletiliyor?

Öncelikle bilmeniz gereken e-ticaretin mantığını doğru kavramak, kurmayı düşündüğünüz sitenin kuruluş prosedürlerini iyi bilmek ve sizi başarıya götürecek yolda yapmanız gerekenleri iyi planlamak gerekiyor.

Türkiye’de genç nüfus oranının daha da artması ve kullanılan kredi kartı sayısının 30 milyonu geçmesi, online alışveriş (e-ticaret) hacminin her yıl milyar dolarları aşmasına neden olmakta. Bu nedenle böylesine büyük bir pazarda yer alabilmek için konumunuzu doğru bir şekilde belirleyip, reklam sektörünü iyi kullanarak hedeflediğiniz müşteri portföyüne ulaşmanız ve kaliteden ödün vermeden iyi bir hizmet sunmanız en önemli kuraldır.

e-ticaret sitesi açmak için gerekli prosedürler nelerdir?
E-ticaret sitesi kurmak için gerekli prosedürü açıklayıcı bir şekilde madde madde yayınlıyoruz.

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekli Prosedür

1) Şahıs veya limited şirket kurmanız gereklidir

2) Site üzerinden satacağınız ürünlerin tedarik aşamasının tamamlanmış olması önemlidir (satacağınız ürünler kendi üretiminiz ise daha kolay olacaktır)

3) E-ticaret siteniz için bir isim bulup domain tescilini yaptırmanız şarttır. (online olarak internet üzerinden domain tescili yaparak bir kaç saniye içerisinde isminizi minimum 1 yıl ve 10 yıl arasında tescil edebilirsiniz)

4) Sitenize müşteri kazandırmak için, hedeflediğiniz müşteri kitlesinin ziyaret ettiği sitelerde aralıklarla reklam yayını yapmalısınız

5) E-ticaret sitenizde sanal pos işlemleri yapabilmeniz için SSL sertifikası ve SSL sertifikasının tanımlanacağı özel bir ip numarasının olması zorunludur. (bu hizmetleri sitenizin yayınını sağlayan hosting firmasından tedarik edebilirsiniz)

6) SSL ve özel IP gibi kurulumlar tamamlandıktan sonra Sanal pos hizmeti veren bir bankaya müracaat ederek anlaşma yapmanız gerekmektedir.

Ayrıca yepyeni bir hizmet olan E-Girişimci Hizmeti ile yaptığınız sitenin bir e-ticaret sitesi olup olmadığını araştırabilir, vergi için başvuru yapabilir ve detayları öğrenebilirsiniz. Bunun için www.egirisimci.gov.tr adresini tıklayınız…